جلسه علنی یکشنبه 7 خرداد ماه 1402 مجلس شورای اسلامی
ناطقان میان دستور صحن علنی مجلس شورای اسلامی (آقایان: پزشکیان، آذری، احمدنژاد، رسولینژاد و رحیمی جهان آبادی)
مسعود پزشکیان نماینده تبریز، اسکو، آذرشهر و پردیس در نطق میان دستور با اشاره به اشعاری از سعدی، گفت: گر صید عدم شوی ز خود رسته شوی/ور در صفت خویش روی بسته شوی/میدانی که وجود تو حجاب ره تست/ با خود منشین که هر زمان خسته شوی.
نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: تشکر از مقام معظم رهبری، بنیانگذار انقلاب و خدا یعنی اجرای دستورات و فرامینی که مشخص شده و باید اجرا شود، امروز می خواهم دو مسئله پایبندی به تعهدات و انصاف در اجرای تعهدات و پایبندی را مطرح کنم. حضرت علی(ع) در نامه ای به مالک اشتر دستور می فرمایند که از بین فریضه هایی که خدا مطرح کرده هیچ فریضه به مهمی پایبندی به تعهدات وجود ندارد و همه قبول دارند که بای متعهد ماند. حتی مشرکین هم به تعهدات خود پایبند بوده و هیچ کس حق ندارد متعهد نباشد، حتی نباید به دشمن خیانت کرد.
ایشان ادامه داد: حضرت علی(ع) در اولین سخنرانی بعد از اینکه خلیفه شدند فرمودند گردن من در مقابل حرف های من گرو است. امروز ما نمایندگان که انقلابی هستیم بای به قانون اساسی، سیاست های کلی، قانون برنامه و چشم اندازه بیست ساله پایبند باشیم، قرار بود در سال 1404 در منطقه اول باشیم، مسکن درست کنیم اما در حالی که 25 درصد قانون برنامه را اجرا نکرده ایم می خواهیم قانون برنامه دیگر را تدوین کنیم.
نماینده مجلس مطرح کرد: از تعدادی از بازنشستگان دعوت کرده بودم، آنها از من پرسیدند چرا قانون می نویسی وقتی قرار نیست اجرا شود؟ مگر طبق قانون نبای حقوق بازنشستگان مطابق تورم افزایش پیدا کند اما چنین نمی شود پس چرا قانون می نویسید؟ من به عنوان نماینده نتوانستم به آنها پاسخی دهم.
پزشکیان گفت: قوانین مربوط به حقوق مردم که در اصول 19 تا 42 قانون اساسی به آن پرداخته اجرایی نمی شود در خصوص مسکن، آموزش، دفاع و زندان آنها چه کار کرده ایم، 4 تا 5 ماه است مردم را گرفته ایم و اجازه نمی دهیم جایی آن را بررسی کند در حالی که باید به قانون پایبند باشیم. حتی وقتی مردم طبق قانون صدایشان بلند می شود و حرفی می زنند می گویم علیه امنیت ملی است در حالی که بای حقوق مردم را رعایت کنیم و انصاف داشته باشیم.
ایشان با اشاره به اینکه قلب انسان در شرایط اضطرار می تواند 25 لیتر خون پمپ بزند، بیان کرد: جامعه ما باید در حالت عادی زندگی کند اما الان با تورم، عدم تامین مسکن و مشکلات اجتماعی رو به رو است، می گویند در فلان دولت تورم 50 درصد است، توجه کنی اگر 10 درصد به تورم افزوده شود مردم دیگر تحمل ندارند، ما بای در مجلس صدای مردم را بشنویم، باید صدای خطری که اعلام می کنند را بشنویم نه اینکه بگویم حق نداری بریزی بیرون و فعالیت علیه امنیت ملی داشته اید، زندان کنیم و برای شان مشکل بسازیم. نماینده مردم در مجلس مطرح کرد: بای زنگ خطر مردم را که می گوین نمی توانند زندگی کنند را بشنویم، مردم به نفس نفس افتاده اند، کارمند با حقوق 8 میلیون تومان نمی تواند در تهران زندگی کند، دولت قول ایجاد اشتغال و ساخت مسکن داده است که به این قول عمل نکرده، در حالی است که گردن ما در مقابل حرف ها و قول های مان گرو است و عمل نمی کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: حضرت علی(ع) به مالک اشتر می گوی مردم و خدا یک طرف، قوم خود در یک طرف، آیا آنچه برای قوم خود می خواهی برای مردم هم خواسته ای؟ اما در حال حاضر خودی ها را استخدام کرده و رئیس می کنیم؛ در بیمارستان ها برای مجلس، دولت و قوه قضاییه سفره ای جدا از مردم پهن کرده ایم، برای پولدارها سفره ای دیگر، در حالی که انتظار می رود طبق قانون عمل کنیم.
سیدلفته احمدنژاد نماینده خرمشهر در نطق میان دستور خود با بیان اینکه از لطف و عنایت پدرانه رهبری معزز و معظم انقلاب در دیدار با سربازانشان در مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر می کنم، گفت: سلام بر خرمشهر مظلوم و قهرمان که یادش خون شهیدان و دردش اهمال و بی توجهی است. باز هم خرمشهر باز هم سوم خرداد. بیایی امسال گرد هماییم و مشکلات خرمشهر را حل کنیم، خرمشهر امروز حماسه ای دیگر برای آزادی می خواهد حماسه ای نو برای عمران، اقتصاد، ورزش، کشاورزی و تجارت.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس ادامه داد: وزیر کشور جناب آقای وحی ی، حدود 35 سال است که مردم شریف خرمشهر و جزیره مینو به دیار خود بازگشته اند ولی متاسفانه تا کنون بخش اعظم مناطق خرمشهر به حالت مخروبه های زمان جنگ است آیا وقت آن نرسیده که یک عزم جهادی و ملی برای رفع مشکلات زمان جنگ، عمرانی و آسفالت و مبلمان شهری صورت پذیرد، آیا تعصب برانگیز نیست که موطن خرمشهری در مخروبه های جنگ زندگی را سپری کند؟ هموطنی که نه توان خری خانه و نه توان اجاره و رهن را دارا است.
احمدنژاد تاکید کرد: خرمشهر معبر بین المللی تشیع به سوی عتبات عالیات است که همه ساله شاهد عبور میلیون ها زائر داخلی و خارجی است. آیا سزاوار است خرمشهری که نماینده یک ایران و یک جهان تشیع است با ظاهری پژمرده و فرسوده ظاهر شود.
ایشان اظهار داشت: آقای خاندوزی وزیر اقتصاد آیا بهتر نمی بود با استفاده از پیشران های مفی گمرکی در جهت جذب تجار و دادن مشوق های و تخفیف سود بازرگانی به همراه مجموعه وزارت صمت با توجه به قرار گرفتن خرمشهر در آخرین مسیر آبی کشور و عدم لای روبی اروند انگیزه ای برای بازگشت تجار به منطقه ایجاد کرد و باعث رونق اشتغال و تامین معیشت مردم کرد؟
نماینده مردم در مجلس مطرح کرد: جناب آقای سجادی وزیر ورزش از دیار خادم پیرها در حوزه ورزش در رشته ای مختلف خبر دارید؟ آیا از استعدادهای ورزشی جوانان عزیز خرمشهری و مینوشهری در رشته های مختلف ورزشی خبر دارید؟ آیا از نبود هیچگونه امکانات ورزشی در خرمشهر خبردارید؟
احمدنژاد افزود: وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، جناب آقای ضرغامی خرمشهر و آبادان و جزیره مینو موقعیت بسیار مناسب اقتصادی، سیاحتی دارد و آن را باید با نگاه فرصت نگریست نه تهدی . در بسیاری از شهرها، دریاچه های مصنوعی برای رونق گردشگری می سازند و کشور را متحمل هزینه های کلان می کنند آیا حضرتعالی از ظرفیت رودهای بزرگ و مهم کارون، بهمن شیر و اروند خبر داری که چه ظرفیت بزرگی برای ایجاد، توسعه و رونق کسب و کار پایدار است؟ آیا این رودها به صورت خدادادی درمنطقه ای ایجاد نشده ولی متاسفانه وزارتخانه شما هیچ نگرش مثبتی برای استفاده از این موقعیت منحصر به فرد در حوزه گردشگری ندارد. لذا عنایت کنی موقعیت استراتژیک جغرافیایی منطقه را به نفع جوانان احیا کنید .
ایشان بیان کرد: وزیر بهداشت و درمان جناب آقای عین الهی آیا خبر داری بیمارستان فوق تخصصی قلب خرمشهر با 85 درصد پیشرفت فیزیکی نیازمند اعتبارات برای تکمیل به شروع خدمات به مردم منطقه و جذب توریست درمانی است؟ با سرمایه گذاری در مباحث توریست درمانی در رشته های مختلف پزشکی می توان بازار عراق را در اختیار بگیریم و با توجه به امکانات و ظرفیت های موجود منطقه را به قطب توریست درمانی برای کشور تبدیل کنیم.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس گفت: در پایان فراموش نکنیم که منطقه خرمشهر و آبادان روزی مشهد شهدا بوده و وارث خون هزاران شهید است و همه ما نسبت به مردم منطقه باید ادای دین کنیم.
علی آذری نما نده قوچان و فاروج در نطق میان دستور با ادای سلام و درود خدمت ملت شریف ایران، گفت: خداوندا تورا سپاس که در طول 3 سال خدمت خویش اسباب و وسایل پیگیری حق و رفع محرومیت و مظلومیت را برای مردم عزیز قوچان و فاروج را فراهم ساختی و توکل به لطف تو نقطه امی ی است که روحیه جهادی و تلاش را در ما زنده نگه داشته، پس توکل به تو که هم اگاهی هم دانا و هم توانا. ایشان بیان کرد: با نگاهی به وطن عزیز درمییابیم که ایران ما از انباشت برخی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی در رنج است؛ عمده ترین چالش کشور در حوزه حکمرانی حوزه اقتصادی است برای بهبود وضع معیشت مردم عزیز در ساختارهای اقتصاد کلان کشور بای تغییراتی ایجاد شود؛ اجازه ندهیم اقتصاد کشور ابرتورمی شود مسئله تعارض فساد ستیزی اقتصادی و فساد پذیری سیاسی بای حل شود.
آذری اظهار داشت: برای همه سوال است مسئله ایران مقتدر چیست؛ در حوزه مجلس از ورود به عرصه انتخابات تا نحوه تبلیغات و ارتباط گیری با شهروندان منتهی به این مسئله است نماینده تکلیفش مشخص نیست آیا او نماینده ملی است یا استانی و یا منطقهای است؟مردم از نماینده چه میخواهند و او به جای فعالیت ملی تحت فشارهای محلی قرار میگیرد و در حوزه قوه مجریه یکی از مشکلات نمایندگان این است که بیش از 30 استان و بیش از هزار شهرستان و شهر توانمند ما گرفتار و زندانی تهران شدهاند و میدانیم ایران مقتدر تا زمانی که گرفتار و زندانی تهران باشد، راهی برای توسعه ندارد.
نماینده مجلس دوره یازدهم در ادامه به چابک سازی و کاهش تصدیگری دولت اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه و قوه مقننه چابک هستند اما قوه مجریه به روایتی با 10 میلیون کارمند فعال و بازنشسته و شرکتهای متعدد موجب بلعیده شدن اکثر درآمدهای کشور شده است و سنگینی سیستم اداری خود مولد فساد شده است و مانع علمیاتی شدن دستور سال ” مهار تورم و رشد تولی ” است؛ در حوزه مدیران اصالت با مدیریت است یک م یریت درست میتواند جامعه را از ذلت به اوج عزت برساند و برعکس توصیه میشود دولت عزیز در حوزه مدیریت تمرکز داشته باشد.
آذری با تاکید به اینکه ما نباید اجازه بدهیم تا وطن صحنه آموختن حکمرانی برای آدم های اشتباهی شود، گفت: اینجا ایران است و اینجا بهشت آزمون و خطا نیست.
نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکی کرد:در حوزه اجتماعی یکی از مشکلات و دردهایی که مانع ترقی و دلیل عقب ماندگی است برخی از اخلاقها و روحیات خود ما است که مانع پیشرفت ما شده، منفعت محوری،عدم مسئولیت پذیری اجتماعی، بیدادگری با نمای دادگری، پرداختن به حواشی، تخریب به جای انتقاد سازنده، داشتن صرفا تفکر مصرف توسعه خواهی به جای اینکه نسلی توسعه آفرین باشیم، مانع پیشرفت شده، بیایی برای یک بار رفتارها ،قلم ها و گفتارها را بدون تحقیر و توهین بچرخانیم.
ایشان ادامه داد: تنها چیزی که در آینده ایران از آن بی نیاز هستیم کینه و نفرتی است که زاینده اختلاف و عدم وحدت است، بای بدانیم که تغییر امتها وابسته به تغییر اراده ها است، مسائل اقتصادی کشور بای حل شود، مهار تورم و رشد تولی یعنی اینکه اجازه ندهیم تا اختلاف طبقاتی به جنگ طبقاتی تبدیل شود.
نماینده مردم قوچان تصریح کرد: مردم شریف قوچان و فاروج منتظر رخدادهای مثبت هستند تا به تحقق امور و دستیابی به حل مشکلات امی داشته باشند، برای تفهیم و حفظ پشتیبانی اجتماعی گوشهای از فعالیت هایی که آرزوی ما بود را برای هموطنان تقدیم می کنم.
آذری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قوچان و فاروج یادآور شد: آرزوی چهل ساله ما دستیابی به آب شرب گوارا و فاقد آلودگی سد تبارک بود که در طول چهل سال نتوانستند این آرزو را برآورده کنند،ب ه لطف حق و تلاشهای شبانه روزی 90 درصد از پروژه بزرگ و امی آفرین انتقال آب از سد تبارک به تصفیه خانه انجام شده و در حال اتمام است، در شهرستان فاروج گروه مطالعه انتقال آبهای مرزی و مرز سرانی به شهرستان فاروج، در حوزه انرژی فاز برق فوق سنگین شهرک صنعتی قوچان که 98 درصد آن به اتمام رسیده است و در شهرستان فاروج پروژه مشابهی آغاز به کار کرده و در حال انجام است.
نماینده مردم در مجلس در ادامه افزود: در حوزه سلامت پروژه بزرگ پلی کلینیک تامین اجتماعی که بیش از 70 درصد آن انجام شده و آغاز به ساخت بیمارستان 320 تختخوابی شهی بزرگ یوسف کلاهدوز صورت گرفته و پروژه بزرگ امی آفرین گاز رسانی به شهر مرزی، باب ورودی پیمان شانگهای که یادمان هست سالهای، سال مرز بسته بود. به لطف حق و تلاش های شبانه روزی این مرز باز شده است،بازارچه فعال و معیشت مرزنشینان عزیز پررونق شده است.
ایشان در مورد اقدامات حوزه انتخابیه خود اظهار داشت: تصویب منطقه ویژه اقتصادی قوچان، آزاد سازی کارخانه بزرگ و به غارت رفته آساک دوچرخ، الحاق بخش ها و شهرها به حوزه انتخابیه و همچنین آسفالت راه های روستایی و حل مشکلات آب رسانی به روستاها صورت گرفته است.
آذری در پایان خاطر نشان کرد: از صدها تلاش دیگر صرف نظر میکنیم که مردم عزیز مشاهده کنند تا به لطف حق رضایت مندی و اقبال عام حاصل شود،این یعنی امی به آینده وطن عزیز داشته باشیم،همه بای بدانیم این نقشه جغرافیایی که نام آن ایران است،همان دایره امکانی است که ما می توانیم آنچه در توان داریم برای بهبودی و توسعه آن انجام دهیم، امروز وطن به وجود تک تک ما احتیاج دارد،پس بیایی به وطن خدمت کنیم.
سیداحمد رسولی نژاد نماینده دماوند و فیروزکوه در نطق میان دستور خود، از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر نمایندگان مجلس یازدهم با ایشان تشکر کرد.
رسولی نژاد ادامه داد: به راستی وظایف معاون امور مجلس رییس جمهور چیست؟ به نظر می رسد یکی از وظایف مهم معاونت مذکور رصد نطق ها و اظهارات نمایندگان مجلس، دسته بندی و ارائه مهمترین نکات به آقای رییس جمهور است. شای دوستان این کار را انجام می دهند اما جناب آقای رییسی توجهی ندارد.
ایشان تصریح کرد: آقای رییس جمهور، حال صنعت خوب نیست، گزارش و آمار درستی به جنابعالی نمی دهند، بارها عرض کردم یک مجموعه در دولت این گزارشات و آمار و ارقام ارائه شده توسط وزرا و سایر مقامات دولتی را ابتدا راستی آزمایی کنند و سپس در اختیار جنابعالی قرار دهند. چطور در سال گذشته با اینهمه مشکلات، گاز، برق، ارز، عدم همکاری بانک ها، مواد اولیه و ... برای صنایع آیا ما 6/0 درصد رشد داشتیم در کنارش آمار اشتباه در بخش صنعت و مواردی از این دست.
رسولینژاد اظهار کرد: آقای رییس جمهور، بانک مرکزی جوابگو نیست نه رییس بانک نه معاون ارزی و حتی معاون امور مجلس، بعد از گذشت 7 ماه جهت پیگیری مشکلات صنایع به عنوان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هنوز موفق به ملاقات با یکی از این سه نفر نشده ام.
ایشان افزود: آن سیستم فشل و تعطیل بهین یاب در وزارت صمت که مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان جهت تهیه مواد اولیه به وجود آورده است و دیگر برخورد وزارت امور اقتصادی و دارایی با تولیدکنندگان که این مواد اولیه را چگونه تهیه کرده اید.
رسولینژاد اظهار کرد: اینجانب عین پیامک صاحب یکی از بزرگترین کارخانجات حوزه انتخابیه ام را قرائت می کنم:»نمیدانم 14 ماه از انتظار ما برای تامین مواد اولیه گذشته ولی هیچ چیز به غیر از شواف چه از قوه مجریه و چه قوه مقننه ندی یم، ماکسیمم آخر هفته تعطیل می کنیم، کارخانه ای که چند صد کارگر در آن کار می کنند.« آقای رییس جمهور، دقت می فرمایید؟ تا آخر همین هفته، اگر با همین فرمان جلو بروید تعداد دیگری از کارخانجات تعطیل و کارگران بیشتری بیکار می شوند. صاحب این کارخانه که بدان اشاره کردم وقتی که گفته شد 27 درصد حقوق کارگران را افزایش دهند به من گفت این متناسب با تورم نیست و من بیشتر اضافه میکنم.
ایشان افزود: روز کارگر که در مراسم مجموعه بزرگی شرکت کردم مشاهده کردم که در یکی از سالن های بسیار بزرگ پرده زده اند، پرسیدم در این بخش چه کاری انجام می شود، فردی پرده را کنار زد و گفت ما اینجا باقالی پاک می کنیم، کارخانه ای که بزرگترین کارخانه تولیدکننده لوازم بهداشتی در خاورمیانه است. پرسیدم چرا؟ پاسخ داد من نمی توانیم این کارگران را بیکار کنم اما این فرد جانش به لب رسیده است تاجاییکه شب گذشته پیام داده است که من تا پایان این هفته کارخانه را تعطیل می کنم.
رسولینژاد بیان کرد: دولت وضعیت سخت بازنشستگان را درک کند بای در اسرع وقت متناسب سازی و همسان سازی انجام شود.
ایشان افزود: آقای رییس جمهور، فکری برای افزایش بی رویه قیمت گاز، برق و آب مصرفی به ویژه گاز بنمایی . در بازدید از روستاها و محلات شهرها که 16 سال است این برنامه ها را دارد برای یک خانواده تحت پوشش کمیته امداد در طول یک دوره مصرف چهار میلیون تومان قبض گاز صادر شده است. در موارد دیگر به صورت مشابه در شهر ارجمند از توابع شهرستان فیروزکوه، جوانی در مسجد اظهار داشت قبل از عی برای یک دوره چهارصد هزار تومان قبض گاز آمده بود و بعد از عی 11 میلیون تومان و موارد مشابه آن در روستاها آمده بود. مردم می گوین دولت گاز را قطع کند و بجای آن به ما مثل سابق نفت بدهد راحت تر هستیم.
نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: آقای رییس جمهور، بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری اینهمه تورم و گرانی! از 70 درصد افزایش قیمت خودرو البته خودروسازان درصد افزایش را پایین تر اعلام می کنند به این صورت محاسبه می کنند که خودرویی که 600 عدد تیراژ در سال دارد می گوین 20 درصد اضافه کرده ایم اما خودرویی که 70، 80 و 100 هزار تولید در سال دارد تا 70 درصد افزایش می دهند بعد میانگین اعلام می کنند درصد کمتری انجام دادیم.
رسولی نژاد، در پایان خواست تا مسئولان مربوطه برای کمبود آب نیز تدبیری بین یشند.
جلیل رحیمی جهان آبادی نما نده تربتجام ، تایباد ، باخرز و صالح آباد در نطق میان دستور خود گفت: در ابتدا لازم میدانم از محبت پدرانه مقام معظم رهبری و دیده خطاپوش ایشان که جنبه های مثبت زحمات ما را در مجلس شورای اسلامی دیدن و از خادمان ملت حمایت نمودند، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم. این حمایت و دلگرمی بهترین هدیه در سال آخر به همه ما بود تا با توان و انرژی بیشتر در خدمت به ملت تلاش نماییم به قول حضرت حافظ:پیر ما گفت خطا بر قلم صنع نرفت/آفریبرن نظر پاک خطاپوشش باد.
ایشان افزود: نمایندگان محترم ملت ایران ما به آخرین سال خدمت در مجلس یازدهم رسیده ایم و این نطق ها و گفتگوها شای آخرین فرصت برای گفتگو در خانه ملت و با صاحبان اصلی این خانه باشد. قبل از ما نیز افراد زیادی وکالت ملت را برعهده داشتند و از اولین و آخرین نطق های آن ها زمان گذشته است و از ما نیز زمان می گذرد و آنچه که در تاریخ این ملت و خانه ملت می ماند، دفائن شجاعان، دلسوزانه و صادقانه از حقوق مردم است. به قول سهراب سپهری:» زندگی، راز بزرگی است که در ما جاریست/زندگی فاصله آمدن و رفتن ماست/رود دنیا جاریست.» نماینده مجلس بیان کرد: عزیزان اینک که عرصه خدمت را در امسال به پایان می بریم، تورم 70 درصد، قیمت های هفت الی هشت برابر خودرو ، فروش خودرو به سبک لاتاری، ممانعت از واردات انواع کامیون و خودرو و کالاهای مورد نیاز ملت به بهانه تولی ملی، تحمیل هزینههای کمرشکن در اجاره مسکن،در بلاتکلیفی هزاران کارمند، کارگر، از پرستاران و معلم تا کارگران حتی همین مجلس شورای اسلامی همچنان باقی است. صدای ملت ایران از روزی که من و شما نماینده ش یم بالاتر،بیشتر و زجر و درد آنها بیشتر شده است.
ایشان ادامه داد: در حال حاضر هیچ تناسبی بین درآمد و هزینههای مردم وجود ندارد و هیچ راهی برای این شرایط ناگوار برای مردم عزیز باقی نمانده است. انحصارطلبی و حذف گروه های مورد اعتماد سیاسی و اجتماعی زنان، جوانان ، روشنفکران و اهل سنت بود، پشتوانه عظیم اجتماعی را از نظام اسلامی دریغ کرده است و بسیاری از دلسوزان نظام امروز جز خون دل خوردن و گوشهنشینی فرصتی برای کمک و یاری برای نظام و مردم ندارند. آیا میتوان ادعای نمایندگی ملت را داشت اما داغ کشته شدگان و شهدای حوادث اخیر در زاهدان تا جای جای ایران را نادیده گرفت و برای حقوق ملت و آشتی بین ملت و حاکمیت کاری نکرد و ساکت بود؟ اینجانب به عنوان وکیل ملت ایران و به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای رفع بحران کنونی کشور طرح آشتی ملی را پیشنهاد دارم.
رحیمی جهانآبادی ادامه داد: در کشور نیازمند رفتار عاقلانه ،عالمانه و کارشناسی نسبت به مطالبات به حق ملت و تعامل عاقلانه با جهان هستیم. مردم از ما جز حقوق شهروندی، پذیرش حق اعتراض مسالمتآمیز و قبول برخی اشتباهات و حداقل شرایط انسانی یک زندگی چیزی طلب نمیکنند.
رحیمی جهان آبادی تاکی کرد: مردم از ما اصلاح امور را می خواهند که در قانون اساسی به آنها این حق داده شده است. براساس طرح آشتی ملی بای فضای سیاسی مناسب برای همه طیف ها فراهم شود. زندانیان سیاسی و عقیدتی در ادامه عفو رهبری آزاد شوند. قانون منع اعدام را در کشور تصویب کنیم و جز در قصاص که حکم الهی است و آنهم خدا ما را به بخشش فرا خوانده، طناب دار را به گردن هیچ فرزند ملت ایران نیاندازیم. به حقوق حقه زنان، روشنفکران، جوانان، اهل سنت و اقلیتهای قومی و مذهبی توجه کنیم و از ظرفیت قانون اساسی برای آشتی با آن بهره ببریم و از هر ایرانی که عشق وطن در دل او جاری است بخواهیم برای بازسازی این وطن به ایران بازگردد و داستان دو قطبی سازی و خودی و غیرخودی و انقلابی و غیر انقلابی را برای همیشه پایان دهیم که این ملت بود که انقلاب کرد و اگر این انقلاب را ملت انجام نمیداد، نه انقلابی بود و نه کاسبی به نام انقلابی گری.
ایشان تاکید کرد: با اجرای طرح آشتی ملی و برگزاری انتخابات باشکوه از موضع قدرت با جهان گفت و گو کنیم تا به روزگاری نیافتیم که گروه تروریستی طالبان جلوی چشمان ما فرزندان این ایران را بکشند و صدایی از هیچ مسئول ما بلند نشود. اینجانب انچه را که برای صلاح ملت ،دولت و نظام اسلامی بود گفتم و از خدای متعال برای رهبری طول عمر با عزت و برای شما و خودم عاقبت به خیری را از خداوند مسئلت دارم.امیدوارم طرح آشتی ملی با استقبال و با حمایت شما نمایندگان مواجه شود و ما را در این امر یاری کند.