جلسه علنی سه شنبه 30 مرداد ماه 1403 مجلس شورای اسلامی
اخطار قانون اساسی و تذکرات آئین نامه ای نمایندگان مجلس
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان(به استناد به بند 11 ماده 22 قانون آییننامه داخلی )
وظیفه هیات رئیسه حفظ شان و جایگاه نمایندگان است. انتظار داریم ریاست جلسه در مواقعی که برخی از نمایندگان به عنوان مخالف ثبت نام میکنند، اما در موافقت با وزیر پیشنهادی مطالب خود را بیان میکنند از این روال و رویه نامناسب جلوگیری کند. زیرا به مجلس و نمایندگان آسیب وارد میشود و باید برای جلوگیری از آن تذکر بدهید.
بعضی از اطلاعاتی که توسط موافقین و مخالفین وزرای پیشنهادی ارائه میشود صحیح نیست. اگر با تاخیر این اطلاعات ناصحیح اصلاح شود در تصمیمگیری نمایندگان ممکن است ، اشکالی وارد کند.
ثبت نام برای موافقت و یا مخالفت با وزرای پیشنهادی باید قبل از شروع بررسی برنامههای دولت انجام شود، اگر برای وزرای باقی مانده ثبت نام را آزاد بگذارید. اما قرعه کشی را دو ساعت قبل از شروع بررسی وزرا انجام دهید. بهتر است زیرا نمایندگان میتوانند مطالب بهتری تهیه کنند.
مجتبی زارعی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
شما ( خطاب به رییس مجلس) ! فرد مهربانی هستید که تریبون حجت الاسلام باقری را قطع نکردید، چرا که وی سه اتهام به مجلس محترم، رئیس جمهوری محترم و همکاران وارد کردند، براساس اصل 67 قانون اساسی که مذاکرات و انتظامات مجلس را مطابق با آییننامه داخلی مجلس تعیین میکند.
ایشان فرمودند که جناب مومنی را آوردهاند که انتخابات بعدی را مهندسی کند و اتهام بعدی گروه انحرافی در مجلس وجود دارد که در حال طراحی است، اولا این اتهام به آقای رئیس جمهور غیر قابل قبول است و دوم وزیر محترم که هنوز وزارت نکرده است، چطور انتخابات بعدی را مهندسی کند؟ انتخاباتی که هنوز برگزار نشده است چطور قبل از چهار سال آینده پیش بینی میکنید که بنا است در آن تقلب شود.
این دوستان اصولگرا و اصلاح طلب اجازه بدهند نظریه آقای رئیس جمهور درباره همبستگی ملی ظاهر شود و یک فرد متین، مومن و باتجربه که پیشنهاد وزارت کشور را در این شرایط سخت قبول کرده است فعالیت خود را آغاز کند، بنابراین نباید به خودمان اجازه دهیم از بلندگوهای عمومی شعار قوام ملی را زیر سوال ببریم.
از ریاست محترم مجلس انتظار داریم براساس قانون آئین نامه داخلی این اتهاماتی که وارد شده است را پیگیری کند، ما نیازمند همبستگی ملی هستیم، اجازه دهید رئیس جمهور کار خود را شروع کند، اما متاسفانه دوستان افراطی ایشان میخواهند ایشان را پیاده کنند. اصلاح طلبان و اصولگرایان باید در یک سنگر به رئیس جمهور کمک کنند. ظاهرا برخی دوستان انتظار غیر قابل قبول داشتند که آقای رئیس جمهور یک فرد رادیکال را برای وزارت کشور منصوب کنند.
پاسخ دکترمحمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی
آقای زارعی به نکته ای اشاره کردند، بله من توضیح دادم صحبت جناب آقای باقری تمام شد اشاره کردم نه خلاف قانون اساسی و نه خلاف قانون جاری است، طبیعتا هم اگر نکته ای باشد، حتما نمایندگان می توانند اعتراض کنند. این روال و بحث دارد ولی مجلس برای این است که در چارچوب قانون افراد حرفشان را بزنند، چه من بپسندم چه من نپسندم، این را باید دقت کنید.
این نکته را هم باید عرض کنم که برگه ای که در صحن توزیع شد، هم آقایان هم خانم ها اعتراض کردند، آن برادری که این برگه را توزیع کرد و خودش هم مطلع هست، باید اول اجازه بگیرد و توزیع کند، در این رابطه به صندلی شماره چهار هم مراجعه کرد و صندلی شماره چهار هم موافقت نکرده است که توزیع بشود، ولی توزیع شد لذا خلاف آئین نامه عمل شده و نباید این کار انجام می شد.
به هر حال در تبصره ماده 4 قانون آئین نامه داخلی مجلس به طور روشن داریم؛ که توزیع هرگونه نامه، گزارش، بروشور و امثال آن در صحن مجلس طبق دستورالعملی خواهد بود که توسط هیات رئیسه تعیین می شود، لذا این کار درستی نبود و یکی از عزیزان آمد و گفت ایشان از این دستورالعمل مطلع نبوده است، گفتم اگر مطلع نبوده چرا به آقای رشیدی مراجعه کرده است و گفته است مهر توزیع را بزن. پس حتما مطلع بوده است.
توضیح اینکه: دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی؛ در ادامه در واکنش به اعتراض مالک شریعتی، گفت:
آقای شریعتی بنده نمی خواستم اسم شما را ببرم، خودتان بلند شدید، جنابعالی هم مطلع بودید و هم قانون را می دانستید و رفتید ، من به شما گفتم این برگه را توزیع نکنید.
عباس گودرزی، نماینده مردم نماینده مردم بروجرد
برخی بیان میکنند رای ندادن به وزیری از وزرای پیشنهادی به معنای برهم زدن وفاق و مخالفت با دولت محترم است، این اشتباه بلکه یک انحراف است و نباید اجازه داد چنین مباحثی در مجلس منتشر شود. امام (ره) فرمود: مجلس در همه حال باید حرمت خودش را حفظ کند بنابراین ما مخلص دکتر پزشکیان هستیم اما ما هم در قبال ایران زمین و ملت وظیفه و مسئولیت داریم.
این یک شاخص است الیابد و خط قرمزی که آقا فرمودند؛ کسانی که در فتنه مقابل عظمت ملت و افتخار و شکوه مردم سالاری دینی ایستادند و دشمنان این ملت را امیدوار کردند، تبعا مجلس نمیتواند به آن ها اعتماد کند. چنین افرادی اعتقادی به مجاهدت برای حل مشکلات مردم ندارند.
هیات رئیسه باید مدافع نماینده مجلس باشد، که خط قرمز فتنه را در مجلس بیان میکند، به واﷲ؛ دعوا برای چپ و راست نیست و بحث ما منافع ملی است اصلاح طلبی و اصولگرایی فحش سیاسی است.
بنده در دولت شهید رئیسی به پنج وزیر رای ندادم این حق مجلس است که آزادانه بررسی کند بنابراین اجازه انتشار این انحراف را ندهید.
آن کسی را باید میدان دار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد و ازبن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشد. امید به آینده و نگاه مثبت به افق، آنها که افق به نظرشان تاریک است میگویند کاری نمیشود کرد نمیشود به آنها مسئولیتهای اساسی و کلیدی داد، متشرع بودن یکی از معیارهای مهم است، پاکدستی و صداقت یک معیار است نگرش ملی داشته باشید یعنی غرق در مسائل سیاسی و جناحی نباشید.
این معیارها باید رعایت شود، هم رئیس جمهور محترم، هم مجلس رعایت کند، عزیزی نگوید وزیری بیفتد یعنی ضد وفاق، ما مخلص رئیس جمهور محترم و طرفدار وفاق هستیم.
پاسخ دکترمحمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی
جنابعالی (خطاب به عباس گودرزی)! به عنوان مخالف صحبت کردید، قطع هم بکنیم می گویید قالیباف جناحی عمل کرد، نباید این اتفاق می افتاد، خواهش می کنم دوستان این موضوع را رعایت کنند.